Snippets - The Lovers Podcast

S8E3 - David Schnarch

November 19, 2022

David Schnarch - professor i urologi, även psykolog och grundare av Marriage and Family Center dit par kommer på relationskurser. David dog hastigt 2020. Vi hade gärna velat gå på kurs med honom, men nu har vi istället dykt in i många av hans böcker.  

En av David Schnarch's största och mest använda verktyg i både sin egen och i hans klienters arbeten är differentiering. Ett område som har sitt ursprung i Carl Jung's skrifter.
Via en mindfulnesskurs för relationer fick Tess lära sig om Schnarch, och ffa om "De fyra hörnstenarna" (läs om dem här) som vi kallar dem. Utan dessa delar, ingen individ och utan individer inget par.
David tvekar sällan att använda frasen ”Grow the fuck up” i sina berättelser om sina klienter. Han har en direkt och resultat-driven approach och har inte mycket till övers för "psycho babbel".

Och du - lyssna till oss prata om buffébordet plus leftover sex!!

Om du är en av våra trogna lyssnare så är det ingen överraskning för dig att höra David's namn som en av våra husgurus. Vi har vid ett flertal tillfällen refererat till David och hans arbete i nästan alla våra sju tidigare säsonger. 

 

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App